Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Alarmwijzer.nl Onafhankelijk advies over alarmsystemen!
Alarmwijzer.nl

Alarmsysteem voor bedrijven

Bedrijven hebben veel waardevolle producten. Bovendien is het van bedrijven doodeenvoudig om te ontdekken wanneer er niemand aanwezig is.

Doorgaans zijn de openingstijden op het internet te vinden, is er ’s nachts niemand aanwezig en slaapt er over het algemeen ook niemand. Daardoor zijn bedrijven makkelijke doelwitten voor inbrekers en is het vanzelfsprekend ook belangrijk om bedrijfspanden goed te beveiligen. Op die manier kun je de roerende en onroerende zaken goed beveiligen.

industrieterrein met hekwerk

Diverse groepen

Belangrijk bij een alarminstallatie bij wat grotere ondernemingen is dat er veel verschillende groepen zijn zodat de systemen per ruimte uit- of in te schakelen zijn. Zo voorkom je dat wanneer er in één ruimte gewerkt wordt, alle ruimten onbeveiligd zijn. Je kunt dan het beste in de andere ruimten de alarmen inschakelen. Met een groot aantal groepen kun je de boel zo inrichten dat je ruimten afzonderlijk in- en uit kunt schakelen.

Een systeem voor bedrijven kan bestaan uit de volgende onderdelen:

  • rookmelder
  • overvalknop
  • bewegingsmelder
  • beveiligingscamera
  • toegangscontrole
  • alarminstallatie

Kosten alarmsysteem voor bedrijven

Een systeem voor bedrijven kun je eigenlijk al vanaf €100 euro krijgen, dit zijn vaak doe-het-zelf pakketten. Maar een gemiddeld systeem kan al snel €2500 euro (incl. installatie) kosten. Extra onderdelen zoals een overvalknop kun je voor €150 euro per knop kopen. Hierna een overzicht van de kosten van een systeem:

Kostenpost Prijs Bijzonderheden
Basispakket alarmsysteem €100 – €850 Bestaat uit bewegingsdetectoren, raammagneten, alarm en een bedieningspaneel. Deze installeer je zelf.
Professioneel alarmsysteem €950 – €2000 Op maat gemaakt alarmsysteem geïnstalleerd door een specialist.
Camera’s €250 – €1250 Enkel plaatsing van camera’s door een specialist.
Raambeveiliging €40 – €200 Van zelf plaatsen tot aanleg door specialist.
Plaatsing brandmelders €20 – €30 Per stuk en exclusief montagekosten.
Abonnement alarmcentrale €15 per maand De alarmcentrale ziet direct wanneer jouw alarm afgaat en kan snel actie ondernemen.

pasbeveliging

Meerdere offertes

Door meerdere offertes op te vragen, kun je voorkomen dat je teveel betaalt voor de alarminstallatie. Wanneer je de bedrijven laat weten dat je meerdere offertes wilt opvragen, zorg je ervoor dat deze specialisten een scherpe offerte voor je maken. Op die manier kun je zoveel als mogelijk besparen op het alarmsysteem omdat je het aanbod kunt vergelijken.

Let wel op dat ‘zoveel mogelijk besparen’ niet direct hetzelfde is als gaan voor de laagste prijs. Goedkoop is immers duurkoop, zeker met beveiligingssystemen. Je wil natuurlijk niet achteraf ontdekken dat een inbraak niet is gedetecteerd vanwege de gebrekkige installatie van het alarmsysteem of door de inferieure kwaliteit daarvan.

 

Offertes voor alarmsystemene ontvangen?

Kies voor een erkende installateur en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakspecialisten actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende installateurs