Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Alarmwijzer.nl Onafhankelijk advies over alarmsystemen!
Alarmwijzer.nl

Prijzen alarmsysteem

Als je je woning beter wilt (laten) beveiligen, dan ben je vast geïnteresseerd in de kosten die hiermee gepaard gaan. Natuurlijk is er geen prijs hoog genoeg voor je veiligheid, die van je familie en je kostbare bezittingen, maar niemand betaalt graag te veel. De prijs die je neerlegt voor je nieuwe alarmsysteem wordt uiteraard bepaald door jouw persoonlijke situatie. Hier lees je waarmee je financieel rekening kunt houden en welke factoren deze uitgaven beïnvloeden.

installatie alarmsysteem

Prijstabel

De onderstaande tabel geeft je een indicatie van de prijzen voor een aantal opties die je hebt wanneer je een alarmsysteem aan gaat schaffen. De wensen van iemand in een appartement op 7 hoog zijn natuurlijk anders dan die van iemand die in een alleenstaand huis woont aan het einde van een doodlopende weg. Ook het budget zal hier een doorslaggevende factor kunnen zijn. Alle bedragen in de tabel zijn inclusief btw.

Kostenpost Prijs Bijzonderheden
Basispakket alarmsysteem €100 – €850 Bestaat uit bewegingsdetectoren, raammagneten, alarm en een bedieningspaneel. Deze installeer je zelf.
Professioneel alarmsysteem €950 – €2000 Op maat gemaakt alarmsysteem geïnstalleerd door een specialist.
(of huren vanaf €35 per maand)
Camera’s €250 – €1250 Enkel plaatsing van camera’s door een specialist.
Raambeveiliging €40 – €200 Van zelf plaatsen tot aanleg door specialist.
Plaatsing brandmelders €20 – €30 Per stuk en exclusief montagekosten.
Abonnement alarmcentrale €15 per maand De alarmcentrale ziet direct wanneer jouw alarm afgaat en kan snel actie ondernemen.

Prijsbepalende factoren

De uiteindelijke prijs die je betaalt wordt dus bepaald door een aantal factoren. Deze hebben te maken met het soort systeem, de aansluiting en de installatie van het systeem. Door deze factoren goed in overweging te nemen kun je zelf invloed uitoefenen op de prijs van je alarmsysteem.

  • Het soort systeem: je kunt gemakkelijk een basispakket kopen bij een doe-het-zelf zaak en als je niet voor de goedkoopste optie kiest dan kan deze prima zijn van kwaliteit. Dit bestaat meestal uit een bedieningspaneel en een aantal draadloze componenten die je zelf installeert en plaatst. De andere optie is het inschakelen van een specialist en een professioneel systeem te laten plaatsen. Dit is uiteraard duurder, maar wel precies zo samengesteld dat jouw woning optimaal is beveiligd.
  • De aansluiting: een andere keuze die je hebt is tussen een draadloos, een bekabeld of een hybride systeem. Deze kosten zijn in principe ongeveer hetzelfde, maar een bekabeld- of hybride systeem kun je het beste laten installeren. Daar komen dan dus extra montagekosten bij. Deze alarmsystemen moeten namelijk worden aangesloten op je elektriciteitsnetwerk wat betekent dat er draden moeten worden doorgetrokken en muren moeten worden opengebroken. Als resultaat heb je wel een stabiel en permanent alarmsysteem waar je niets meer aan hoeft te veranderen. Een draadloos systeem werkt op batterijen en een wifi-verbinding dus die kun je zelf plaatsen. Hybride systemen zijn een combinatie van bekabelde- en draadloze componenten waarmee je dus zowel zekerheid als plaatsingsvrijheid krijgt.
  • Wel of geen alarmcentrale: een abonnement op een alarmcentrale is duur, maar dit geeft je wel de zekerheid dat er actie wordt ondernomen als jouw alarm afgaat. Dit is natuurlijk fijn als je thuis bent, maar ook als je op vakantie bent is er altijd iemand die op je woning en bezittingen past. Schakel jij het alarm niet tijdig uit, dan wordt er een hulpdienst naar je woning gestuurd om de situatie te bekijken. Dit kan het verschil betekenen tussen een geslaagde en mislukte overval.

stickers camerabewaking

De prijsopbouw

Besluit je zelf een alarmsysteem te plaatsen dan betaal je uiteraard alleen de kosten voor de materialen. Wil je een professioneel bedrijf inhuren dan zal je voor hun services ook een gedeelte moeten betalen. De prijsopbouw in dat laatste geval bestaat in een gemiddelde situatie uit 65% aan materialen, 30% aan arbeidskosten voor de installatie en 5% aan voorrijkosten als deze worden gerekend. Door de installatie zelf te doen kun je dus 30% van de totaalprijs besparen. Je mist dan wel een professioneel oogpunt en neemt de verantwoordelijkheid voor het plaatsen van de componenten zelf.

Enkele voorbeelden

Om je een idee te geven van wat jij zou moeten betalen voor jouw nieuwe alarmsysteem, kun je de onderstaande tabel raadplegen. Hierin worden enkele situaties geschetst die je met je eigen situatie kunt vergelijken. Uiteraard kun je het beste de exacte kosten achterhalen door goed marktonderzoek te doen en eventueel over te gaan op het aanvragen van offertes bij alarmbedrijven. Alleen op die manier kun je de beste prijs/kwaliteit verhouding vinden voor jouw specifieke wensen.

De goedkoopste optie Gemiddelde prijzen De duurste optie
Basispakket alarmsysteem €300 Hybride alarmsysteem €750 Professioneel systeem €2000
2 extra sensoren €50 Extra raambeveiliging €200 Abonnement alarmcentrale
Brandmelder €20 Plaatsing €500  
Totaalprijs: €370 Totaalprijs: €1450 Totaalprijs: €2000 + €15 per maand

 

Offertes voor alarmsystemene ontvangen?

Kies voor een erkende installateur en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakspecialisten actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende installateurs