Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Alarmwijzer.nl Onafhankelijk advies over alarmsystemen!
Alarmwijzer.nl

Raamdetector

Een raamdetector is een detector die in de gaten houdt of een raam geopend wordt. Wanneer ’s avonds en ’s nachts, of in ieder geval wanneer het alarm is ingesteld, het raam wordt geopend, zal het alarm afgaan.

Op deze manier voorkomt men dat een inbreker via het raam naar binnen komt. Er hoeft dan geen bewegingsmelder geplaatst te worden. Een raamdetector is immers voor ruimten waar men alleen via het raam naar binnen zou kunnen komen en is dus praktischer dan een bewegingsmelder. Wel dient men er rekening mee te houden dat een inbreker altijd nog een raam in kan slaan en op die manier binnen kan komen. Een raamdetector zal die bewegingen niet detecteren waardoor er soms ook nog een andere variant van detectie aanwezig zal moeten zijn om de beveiliging op orde te laten zijn.

Wat kost een raamdetector?

Een losse raamdetector is er al vanaf enkele tientjes. Je kunt deze op een willekeurig raam bevestigen en zo in de gaten houden of het raam niet ongewild geopend wordt. Vaak gaat het dan dus om goedkope detectoren die lang niet altijd goed zullen werken en bovendien goed te saboteren zijn. De wat betere melders zijn al snel richting de €100 euro geprijsd.

 

Offertes voor alarmsystemene ontvangen?

Kies voor een erkende installateur en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakspecialisten actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende installateurs