De website www.alarmwijzer.nl maakt gebruik van cookies. Kom hier meer te weten over ons cookiebeleid.

Alarmsysteem voor winkels

Inbraakbeveiligingen worden frequent gebruikt in MKB bedrijven, maar in lang niet alle winkels is een alarminstallatie geïnstalleerd. Dit is – zacht uitgedrukt – ronduit zonde, want een alarminstallatie kan talloze voordelen bieden.

Zo gaat er van een alarmsysteem al een hevige anticiperende effect uit. Boeven houden immers zeker niet van de kans om aangehouden te worden en zullen wellicht sneller een woning of winkel uitzoeken waar geen alarmsysteem beschikbaar is, zodat ze ongehinderd kunnen inbreken.

Jammer genoeg is deze anticiperende werking soms onvoldoende om de boeven buiten te houden, al zal het alarmsysteem dan een in de wijde omgeving klinkend noodsignaal doen laten horen waardoor de inbreker alsnog razendsnel weg zal rennen; hij zal immers de kans op arrestatie zo gering mogelijk willen houden.

Wat voor inbraakbeveiliging?

Je hebt een winkel, je bent je bewust van de voordelen die een alarmsysteem je biedt en wilt dus wel een alarmsysteem aanschaffen, maar wat voor systeem moet je dan hebben? Er zijn zo gigantisch veel verschillende aanbieders en nog veel meer verschillende systemen.

Allereerst is het van belang te bedenken wat precies je eisen en doelen zijn. Wat wil je precies beveiligen en waartegen wil je je beveiligen? Heb je een kluis met vaak een boel geld erin en wil je die beveiligen, dan heb je andere systemen nodig dan wanneer je een juwelier bent en jezelf – figuurlijk – wil wapenen tegen overvallers.

Als je die eisen of wensen eenmaal op papier hebt staan of in je hoofd hebt zitten, kun je daarmee naar een beveiligingsexpert gaan en vragen wat een dergelijk systeem moet gaan kosten. Je komt er dan achter wat je ongeveer qua budget kwijt bent en kunt vervolgens nog bij enkele andere leveranciers navragen wat bij hun de kosten zouden zijn, zodat je een goede vergelijking kunt maken en een goede aanbieder kunt uitzoeken.

Wat kost een alarmsysteem voor jouw winkel?

Vraag gratis meerdere offertes op bij lokale alarmspecialisten en vergelijk het aanbod. Zo kun je besparen op de aanschafkosten en krijg je een goed beeld van de mogelijkheden. Deze dienst is gratis en vrijblijvend.