Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Alarmwijzer.nl Onafhankelijk advies over alarmsystemen!
Alarmwijzer.nl

Alarmsysteem en de verzekering

Sommige verzekeraars geven een korting op de verzekeringspremie als je woning is voorzien van een alarmsysteem.

We hebben het in dit geval over een inboedelverzekering, waarvan de premie verlaagd kan worden als het alarmsysteem aan een aantal eisen voldoen. We zullen die eisen hieronder bespreken.

> Directe verbinding met een alarmcentrale

De eerste eis die verzekeraars stellen is dat de alarminstallatie is verbonden met een alarmcentrale. Hiermee wordt een melding die door de sensoren wordt opgevangen, doorgestuurd naar de meldkamer. De alarmcentrale kan vervolgens de politie inlichten of een beveiliger langs sturen. Aangezien een verzekering enkel effect heeft als er iemand is die direct op een melding kan reageren, stellen veel verzekeraars dit als belangrijkste eis.

> Politiekeurmerk Veilig Wonen (PKVW)

Het Politiekeurmerk Veilig Wonen (PKVW) is een keurmerk dat wordt uitgegeven als de woning aan een boel eisen voldoet, voornamelijk op het gebied van inbraakbeveiliging. Om in aanmerking te komen voor premiekorting, is het van belang dat eigenlijk alles op alles is gezet om inbrekers buiten te houden. Als dit daadwerkelijk het geval is, kan het Politiekeurmerk Veilig Wonen worden aangevraagd waarmee die goede beveiliging van je woning eigenlijk zwart op wit staat.

> Borgcertificaat

Een certificaat dat enigszins vergelijkbaar is met het Politiekeurmerk Veilig Wonen, is het Borgcertificaat. Dit is een certificaat waarvan de eisen zijn opgesteld door de verzekeraars, de politie, afnemers en leveranciers van alarminstallaties. Wanneer het alarmsysteem aan alle eisen voldoet, wordt het certificaat uitgedeeld. Met dit certificaat kun je in sommige gevallen korting krijgen.

Hoeveel korting kun je krijgen?

Afhankelijk van welke keurmerken je precies bezit en welke verzekering je precies neemt, kan de korting oplopen tot zo een 20%. Wanneer je je aan het oriënteren bent voor een inboedelverzekering om uit te zoeken wat voor jou de laagste premie is, kun je aanvinken welke van beide keurmerken of certificaten je bezit.

 

Offertes voor alarmsystemene ontvangen?

Kies voor een erkende installateur en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakspecialisten actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende installateurs