Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Alarmwijzer.nl Onafhankelijk advies over alarmsystemen!
Alarmwijzer.nl

Alarmsysteem vergelijken

Als je besluit een alarmsysteem aan te schaffen, is het belangrijk om diverse systemen met elkaar te vergelijken. Alleen zo kun je er achter komen wat voor jouw situatie het ideale alarmsysteem is en wat de ideale prijs is. Een voorbeeld van 3 opties:

De goedkoopste optie Gemiddelde prijzen De duurste optie
Basispakket alarmsysteem €300 Hybride alarmsysteem €750 Professioneel systeem €2000
2 extra sensoren €50 Extra raambeveiliging €200 Abonnement alarmcentrale
Brandmelder €20 Plaatsing €500  
Totaalprijs: €370 Totaalprijs: €1450 Totaalprijs: €2000 + €15 per maand

Tip: vraag diverse offertes op

Het belangrijkste om alarmsystemen met elkaar te kunnen vergelijken, is het opvragen van meerdere offertes. Door deze bij verschillende beveiligingsbedrijven op te vragen, krijg je een goed beeld van de te maken kosten voor het alarmsysteem. Als de bedragen in de opgevraagde offertes ver uiteen lopen, is het raadzaam om na te gaan waar dat verschil precies in zit. Hebben de bedrijven elk een compleet ander alarmsysteem in de offerte verwerkt? Zo ja, dan kun je nagaan wat je precies nodig hebt voor alarmsysteem. Dat kun je bijvoorbeeld doen door contact op te nemen met de bedrijven en na te vragen waarom zij precies een bepaald onderdeel in de offerte hebben verwerkt. Vraag ze naar hun beweegredenen om zo te achterhalen of die kloppen en of het alarmsysteem wel echt aan je eisen voldoet.

Ook kan het zijn dat het ene bedrijf simpelweg duurder is en je dus voor hetzelfde alarmsysteem (soms veel) meer betaalt. Dat kan gewoon en hoeft niet per definitie raar te zijn. Het ene bedrijf is nu eenmaal meer gespecialiseerd in het aanleggen en installeren van alarmsystemen. Let ook op dat je met een alarmsysteem niet voor een dubbeltje op de eerste rang moet willen zitten; het kwaliteitsverschil tussen de diverse alarmsystemen kan enorm zijn, waardoor een groot prijsverschil ook prima gerechtvaardigd kan worden. Laat je dus niet enkel verleiden door een lage prijs op de offerte, het gaat vooral ook om de kwaliteit van het systeem.

 

Offertes voor alarmsystemene ontvangen?

Kies voor een erkende installateur en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakspecialisten actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende installateurs