Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Alarmwijzer.nl Onafhankelijk advies over alarmsystemen!
Alarmwijzer.nl

Alarmsysteem school

Op een school zijn vaak heel veel verschillende personen te vinden. Allereerst natuurlijk scholieren, maar daarnaast vaak ook ouders, docenten en conciërges. Daarom is het niet altijd goed in de gaten te houden of iemand wel op school hoort, of er eigenlijk niets te zoeken heeft maar wel ergens op zoek naar is.

Toch is het belangrijk om ongewenste personen zo goed als mogelijk buiten te sluiten om zo de kans op inbraken maar vooral op diefstal van waardevolle voorwerpen zo klein mogelijk te maken.

kluisjes

De reactieve en preventieve werking van alarmsystemen

Wanneer iemand gevraagd wordt de positieve eigenschappen van een inbraakbeveiliging op te noemen, zul je meestal horen dat met een inbraakbeveiliging inbrekers worden voorkomen. Uiteraard klopt dit, toch dat is zeker niet de enige positieve eigenschap.

Er gaat van de aanwezigheid van een alarminstallatie al een hevige anticiperende effect uit. Ongewenste gasten houden bepaald niet van beveiliging en zullen waarschijnlijk eerder een bedrijfspand kiezen waar geen alarmsysteem present is, zodat ze ongehinderd kunnen inbreken.

Helaas is deze preventieve werking soms niet voldoende om de ongewenste gasten te weerhouden het pand te betreden en dan is het zaak om te zorgen dat ze niets mee kunnen nemen. In een school kun je dat bewerkstelligen door bijvoorbeeld de ruimten die niet in gebruik zijn goed af te sluiten en te voorzien van bewegingsmelders. Ook kun je er voor zorgen dat ruimten waar gevoelige gegevens worden bewaard, bijvoorbeeld de antwoorden op tentamens of de examens van de komende examenperiode extra te beveiligen met sensoren ed. om ook daar de kans op diefstal zo klein mogelijk te maken. Wat de kosten zullen zijn lees je op pagina kosten alarmsysteem.

 

Offertes voor alarmsystemene ontvangen?

Kies voor een erkende installateur en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakspecialisten actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende installateurs