Alarmsysteem kerk
In een kerk wordt lang niet altijd de goedheid van de mens gepredikt, maar toch zullen de kerkelijke gemeenteleden vaak wel geloven in de goedheid van hun eigen parochianen.
Daarom zijn er vaak veel waardevolle zaken in de kerk te vinden en worden waardevolle spullen lang niet altijd goed opgeborgen.
Men gelooft immers wel dat mede parochianen hun spullen niet zullen stelen. Ook zijn er vaak waardevolle antieke voorwerpen in de kerk te vinden, zoals oude kansel bijbels, collectegeld of servies. Die objecten moeten uiteraard goed beveiligd worden, en dat kan bijvoorbeeld met een alarmsysteem.
De voordelen van een alarmsysteem voor kerken
Een alarmsysteem heeft vaak een groot voordeel, namelijk dat het inbrekers buiten de deur houdt. Toch is dat zeker niet het enige voordeel dat een alarmsysteem met zich mee brengt. Vaak wordt er bij de aanwezigheid van een alarmsysteem bijvoorbeeld al op de deuren melding gemaakt van die aanwezigheid zodat de bezoekers van het gebouw – in dit geval een kerk – op de hoogte worden gesteld. De drang om iets te ontvreemden wordt daardoor een stuk kleiner. Het is dan voor een inbrekers immers al snel meer de moeite waard om zijn heil elders te beproeven en het godshuis ongeroerd te laten en dus ook niets mee te nemen.
Toch is dat helaas niet altijd genoeg. Ook in ruimten waar duidelijk is aangegeven dat er een inbraakbeveiliging aanwezig is, kan worden ingebroken. Het is dan de taak van het alarmsysteem om de inbrekers weg te jagen en te trachten die inbrekers zonder buit te laten vertrekken. Daar wordt voor gezorgd door een luid alarm te laten klinken bij detectie van een ongewenste gast.
Hiermee wordt het belang van een alarmsysteem hopelijk wel duidelijk. Zeker in een kerk, een instituut waar met gemeenschapsgeld goederen worden aangeschaft en beheerd, is het belangrijk inbraken en diefstal zoveel als mogelijk te voorkomen. Een alarmsysteem kan hiermee zowel preventief als reactief mee helpen. Wat de kosten zullen zijn lees je op pagina kosten alarmsysteem.