Codebedienpaneel

Een codebedienpaneel is het paneel dat vaak aan het centrum van de alarminstallatie verbonden is. Aan dit paneel worden de sensoren, de magneetcontacten, de alarmen en de detectoren verbonden en het paneel regelt vervolgens bijvoorbeeld het loeien van de sirene en het uitschakelen van het alarm.

Kan een inbreker zomaar het codebedienpaneel onklaar maken?

Veel mensen leven met de gedachte dat als je het codebedienpaneel weet uit te schakelen, dat dan het alarmsysteem uitgeschakeld is. Als je de stekker er uit zou trekken, een kabel naar de sirene doorknipt of de verbinding met de detectoren verbreekt, heeft het systeem direct door dat er iets mis is. Het systeem gaat dan dus niet gewoon uit, maar het alarm zal afgaan om zo de omgeving alert te maken op de waarschijnlijk ongewenste handelingen.

code instellen alarmsysteem

Het onklaar maken van het codebedienpaneel is dus een stuk lastiger dan het lijkt. Dat betekent echter niet dat een inbreker het systeem niet onklaar kan maken. Er zijn helaas methoden om het alarm uit te schakelen zonder dat dit zou moeten kunnen. Vaak gebeurt dit door middel van een fout in het systeem waar de inbreker misbruik van maakt.

Over het algemeen zal een inbreker hier echter te weinig verstand van hebben en bovendien helemaal geen zin in hebben; het is voor een inbreker vaak veel meer de moeite waard om ergens in te breken waar geen alarmsysteem aanwezig is.

Wat kost jouw alarmsysteem?

Benader alarmbedrijven in jouw regio en vraag tot 4 offertes op. Leg het aanbod naast elkaar en vind de beste vakman voor jouw klus.

Deze dienst is gratis en vrijblijvend