Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Alarmwijzer.nl Onafhankelijk advies over alarmsystemen!
Alarmwijzer.nl

Camerabeveiliging

Steeds vaker lees je verhalen over inbraken en heb je misschien ook in jouw buurt last gehad van inbraken. Camerabeveiliging is een goede manier om inbrekers af te schrikken, zodat ze niet bij jouw huis of bedrijf inbreken. Het heeft voornamelijk een preventieve werking. Ook helpt camerabeveiliging om bijv. vandalisme tegen te gaan of misschien heb je veel last van graffiti. Het is dan mogelijk om duidelijk te zien wie er allemaal rondom je pand actief waren.

Camerabeveiliging is betaalbaar geworden voor veel mensen. Een gemiddelde camera die via wifi werkt kun je vandaag de dag al voor €149 euro bij een bouwmarkt kopen. Als je besloten hebt om een camerabeveiliging te gaan kopen dan is het slim om op een aantal zaken te letten.

camera installatie

Wat heb je nu eigenlijk nodig?

Stel samen met een specialist een plan op om te kijken wat je nu eigenlijk nodig hebt. Kijk samen welke soort camerabeveiliging het beste bij jouw wensen passen. Wat wil je graag? Wil je graag op afstand meekijken met de camerabeveiliging? Op je smartphone? Of wil je graag een goede camerabeveiliging welke met een hoog aantal pixels de opnames doet? Moeten de beelden opgenomen en lokaal of in de cloud opgeslagen worden? Of wil je de camerabeveiliging vooral gebruiken om mogelijke vandalen en criminelen af te schrikken? Er zijn daarnaast diverse ‘soorten’ camera’s, deze zijn:

  • dummy camera (werkt niet, dient enkel als afschrikmiddel)
  • draadloze camera (werkt via wifi)
  • IP camera (kan draadloos zijn, is vanaf overal in de wereld te benaderen via het internet)
  • dome camera (een ronde bol camera welke 360 graden kan draaien)
  • analoge camera (de oude camerasystemen welke beelden opslaan op videocassettes)

intercom

Grootste voordeel: het ontmoedigt criminelen

Camerabeveiliging werkt vaak al erg sterk preventief. Niemand wil graag op een vervelende manier op beeld komen te staan als ze iets stelen of vernielen. Als men dus weet dat er een camera is opgesteld dan is het mogelijk om de vandalen of dieven af te schrikken. Ook de kans dat ze worden geïdentificeerd is natuurlijk groter, waardoor ze opgepakt kunnen worden. Het is daarom slim om de camerabeveiliging zo zichtbaar als mogelijk te maken.

En kies er ook voor om stickers te gebruiken om de camerabeveiliging aan te geven. Op die manier kun je vandalen en inbrekers afschrikken nog voordat ze wat van plan zijn. Daarnaast is dat vanuit de overheid verplicht, een ieder moet kunnen zien of er op een bepaald plek beelden gemaakt wordt.

 

Offertes voor alarmsystemene ontvangen?

Kies voor een erkende installateur en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakspecialisten actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende installateurs