Meldkamer

Wanneer je beschikt over een kwalitatief goed alarmsysteem, is het verstandig om dit in verbinding te stellen met een alarmcentrale, ook wel meldkamer genoemd. Hierdoor kan een eventuele melding direct en automatisch worden doorgestuurd naar de meldkamer, waar er passende actie kan worden ondernomen.

Ook als je zelf op vakantie bent of toevallig ergens op een verjaardag zit en niet door hebt dat het alarm afgaat, kan de meldkamer een beveiligingsbedrijf of de politie inlichten en zo de inbrekers op laten pakken of in ieder geval zonder buit verjagen.

Maandelijkse betalingen

Helaas is een verbinding met een meldkamer niet gratis. Dat komt enerzijds omdat de kosten voor een alarmsysteem met verbinding naar de meldkamer niet gratis zijn en anderzijds omdat de meldkamer in kwestie ook iets wil verdienen.

De kosten voor een alarmsysteem met verbinding naar de meldkamer zijn hoger doordat er altijd een netwerkverbinding aanwezig moet zijn. Hiervoor is dus een simkaart nodig en een telefoonverbinding of internetverbinding om zo contact te kunnen krijgen met de meldkamer. Bij duurdere systemen zijn er zelfs twee simkaarten met een telefoon- of internetverbinding noodzakelijk zodat in het geval de ene provider storingen heeft, de andere provider alsnog de melding kan doorsturen naar de meldkamer.

De meldkamer bestaat uit een centrale waar 24 uur per dag, 7 dagen per week, 365 dagen per jaar centralisten aanwezig zijn die de binnenkomende meldingen behandelen, verifiëren en indien nodig doorsturen naar een eigen beveiligingsdienst of naar de politie. Deze mensen moeten ook betaald worden, waardoor er veelal een maandabonnement afgesloten dient te worden. De kosten hiervoor variëren per alarmsysteem en kunnen oplopen van enkele euro’s tot enkele tientjes per maand.

Wat kost jouw alarmsysteem?

Benader alarmbedrijven in jouw regio en vraag tot 4 offertes op. Leg het aanbod naast elkaar en vind de beste vakman voor jouw klus.

Deze dienst is gratis en vrijblijvend