Magneetcontact

Een magneetcontact is een contact waarbij een magneet tegen een detector wordt gehouden. Wanneer de magneet wordt verwijderd zal de detector dit opmerken en zal het alarm op de hoogte worden gesteld zodat er een sirene kan klinken.

Een magneetcontact wordt vaak gebruikt voor deuren en ramen. Wanneer er op het bewegende deel en op de ontvanger een magneet wordt geplaatst, zodanig dat beiden tegen elkaar zitten als ramen en deuren gesloten zijn, zal het alarm in werking treden. Het is dan zo dat de deur of het raam ongewenst geopend wordt.

Goedkoop is duurkoop?

Soms zijn er bepaalde acties in supermarkten en bouwmarkten waarbij dergelijke magneetcontacten voor een lage prijs te koop zijn. Laat je hierdoor niet verleiden maar zorg voor kwalitatief goede sensoren. Wanneer er een goedkoop magneetcontact wordt aangeschaft welke niet in verbinding staat met een degelijk alarmsysteem, zal een potentiƫle inbreker het magneetcontact heel eenvoudig kunnen saboteren. Hierdoor kan een magneetcontact een vals gevoel van veiligheid kunnen geven waardoor de bewoners onterecht menen veilig te zijn en hun beveiliging op orde te hebben.

Toch kan een goedkoop magneetcontact wel zin hebben. Slechte beveiliging is over het algemeen alsnog beter dan geen beveiliging waardoor je beter goedkope magneetcontacten kunt plaatsen dan helemaal geen magneetcontacten. Let echter wel op dat je jezelf dus geen vals gevoel van veiligheid geeft en dat je de beperkingen van de magneetcontacten en de mogelijkheid voor inbrekers om de magneetcontacten te omzeilen duidelijk op het netvlies hebt.

Wat kost jouw alarmsysteem?

Benader alarmbedrijven in jouw regio en vraag tot 4 offertes op. Leg het aanbod naast elkaar en vind de beste vakman voor jouw klus.

Deze dienst is gratis en vrijblijvend