De website www.alarmwijzer.nl maakt gebruik van cookies. Kom hier meer te weten over ons cookiebeleid.

Alarmsysteem over internet of GSM

Als je een alarmsysteem hebt, kun je die aansluiten op het internet.

De meest gebruikte toepassingen hiervoor zijn verbindingen met alarmcentrales om zo in geval van meldingen de alarmcentrale op de hoogte te stellen zodat de politie of een eigen beveiligingsdienst op pad gestuurd kan worden om de situatie op te nemen. Of kan zo een systeem gebruikt worden om bewoners en eigenaren van de alarminstallatie via een smartphone de camerabeelden te laten bekijken die het alarmsysteem maakt.

Internet of GSM?

Een alarmsysteem kan verbinding maken via ofwel het internet ofwel via GSM. Via GSM, het normale mobiele netwerk zonder internetverbinding, kan er eigenlijk enkel worden gebeld en korte berichtjes (zoals SMS) worden verstuurd. Voor kleinere alarminstallaties is dit veelal voldoende omdat er dan ofwel de alarmcentrale of de eigenaar wordt opgebeld door het alarmsysteem zodat duidelijk is dat er iets loos is, ofwel er een SMS naar de alarmcentrale of de eigenaar wordt gestuurd.

Het nadeel hiervan is dat GSM verkeer beperkt tweezijdig is en er dus slecht gecontroleerd kan worden of een alarmsysteem nog draaiende is of misschien wel gesaboteerd is. Ook kunnen er geen camerabeelden worden verzonden en kan een SMS met vertraging worden bezorgd waardoor een inbreker alweer gevlogen kan zijn wanneer het bericht aankomt.

Het nadeel van internet is echter dat er een duurder abonnement nodig is dan wanneer er enkel gebeld of ge-sms’t dient te worden. Het is aan de beheerder van het alarmsysteem om hierin een afweging te maken en te kiezen voor de juiste oplossing.

Een lokale beveiligingsexpert kan je prima voorlichten over de voor jouw situatie perfecte keuze en de diverse voor- en nadelen van beide situaties toelichten.

Wat kost een alarmsysteem voor jouw huis, winkel of kantoorpand?

Vraag gratis meerdere offertes op bij lokale alarmspecialisten en vergelijk het aanbod. Zo kun je besparen op de aanschafkosten en krijg je een goed beeld van de mogelijkheden. Deze dienst is gratis en vrijblijvend.