Alarmsysteem hotel

Het belang van een alarmsysteem in een hotel moet je als hotelbeheerder duidelijk op het netvlies hebben. Net als in een ziekenhuis of school heb je met veel verschillende personen te maken, waarvan je de identiteit lang niet altijd zult kennen. Mensen kunnen bij iemand die in een hotel verblijft op bezoek komen, of bij een groter hotel kun je al niet eens alle gasten van gezicht of naam kennen. Daarom is het van belang voor een alarmsysteem op maat te zorgen. Op die manier kun je het hotel op een effectieve wijze beheren, zonder dat je met ingewikkelde alarmsystemen moet gaan werken die in de praktijk helemaal niet haalbaar blijken te zijn.

camerabeveiliging hotellobby

Wat voor alarmsysteem is handig in een hotel?

In een hotel kun je het beste met toegangscontrole werken. Je kunt op elke hoteldeur een systeem laten plaatsen dat de deur ontsluit met behulp van een pasje of elektronisch attribuut. Dit pasje of elektronisch attribuut geef je aan de hotelgast die daarmee dus de deur kan openen. Wanneer de deur niet geopend mag worden, omdat er geen pasje of elektronisch attribuut tegen het mechanisme wordt gehouden, kan het alarm ingeschakeld worden. Wanneer de deur alsnog geopend wordt, kan het alarm afgaan. Op die manier kun je de eigendommen van de eigenaar en die van de hotelgast afdoende beschermen.

Wat zijn de voordelen van toegangscontrole in een hotel?

Om inbraken in een hotel te vermijden of in ieder geval te verminderen, kunnen de beheerders dus besluiten een alarmsysteem aan te laten brengen in de vorm van elektronische toegangscontrole, maar een alarminstallatie heeft vaak meer voordelen dan uitsluitend het afhouden van inbrekers.

Zo gaat er van het aanwezig zijn van inbraakbeveiliging al een duidelijke preventieve werking uit. Ongewenste gasten houden ongetwijfeld zeker niet van alarmen en zullen waarschijnlijk eerder een hotel selecteren om in te breken waar geen inbraakbeveiliging voorhanden is, zodat zij ongemoeid slag kunnen slaan. Ze kunnen immers vaak aan stickers en informatieborden al zien dat er in een bepaalde ruimte een bepaald merk alarmsysteem aanwezig is. Wat de kosten zullen zijn lees je op pagina kosten alarmsysteem.

Wat kost jouw alarmsysteem?

Benader alarmbedrijven in jouw regio en vraag tot 4 offertes op. Leg het aanbod naast elkaar en vind de beste vakman voor jouw klus.

Deze dienst is gratis en vrijblijvend