Hang- en sluitwerk

Hang- en sluitwerk vormt de basis van een goede beveiliging, zij het van de woning of van een bedrijfspand. Zonder goed hang- en sluitwerk is het immers voor een inbreker een eitje om binnen te komen. In tegenstelling tot wat veel mensen lijken te denken, wordt de techniek van inbrekers immers steeds beter en kunnen ze de wat oudere sloten vaak zonder enige moeite open krijgen.

Daarom is het belang van goed hang- en sluitwerk dus ook zo groot; het is letterlijk de grens tussen de boze buitenlucht waar inbrekers alle vrijheid hebben, en de persoonlijke woning waar niemand behalve jij en je dierbaren alle vrijheid horen te hebben. Zonder een goede grens tussen die twee tegenstrijdige vrijheden kan een inbreker dus zo binnenkomen. Kortom: zorg voor goed hang- en sluitwerk!

achterdeur

Wat is goed hang- en sluitwerk?

Goed hang- en sluitwerk is belangrijk, maar wat is het nu eigenlijk en waar koop je dit? Het SKG-keurmerk keurt vrijwel alle sloten die in de winkels te koop zijn. Van dit keurmerk zijn er drie waarderingen: één, twee en drie sterren. Bij een SKG-gekeurd slot met één ster heb je de garantie dat een inbreker hooguit drie minuten wordt vertraagd in zijn inbraakhandelingen. Bij twee sterren heb je de garantie dat de inbreker gemiddeld tussen de drie en vijf minuten bezig is met het slot open krijgen. En bij de hoogste waardering, een keurmerk met drie sterren, zal de inbreker meer dan vijf minuten bezig zijn om binnen te komen. Let wel op dat SKG sloten met één ster eigenlijk niet geschikt zijn om zelfstandig gebruikt te worden; aangeraden wordt om een slot met één ster in combinatie met andere sloten te gebruiken.

Alarmsysteem? Wat kost dat?

Benader meerdere alarmbedrijven in jouw regio en vraag tot 4 vrijblijvende offertes op. Leg het aanbod naast elkaar en vind de beste vakman voor jouw klus.