De website www.alarmwijzer.nl maakt gebruik van cookies. Kom hier meer te weten over ons cookiebeleid.

Deurdetector

Een deurdetector is in principe hetzelfde idee als een raamdetector. Een deurdetector houdt in de gaten of een deur geopend wordt en geeft dat door aan het centrale alarmsysteem. Als het alarm is ingeschakeld zal dit systeem vervolgens een sirene laten klinken.

Er zijn echter ook losse deurdetectoren te kopen om eenvoudigweg de beveiliging van een pand iets te verhogen. Je kunt zo eenvoudig bepaalde deuren extra beveiligen en in de gaten houden, zonder dat je een – vaak duur – compleet alarmsysteem aan dient te schaffen.

Houd er echter wel rekening mee dat de goedkopere deurdetectoren vaak minder goed functioneren dan de deurdetectoren die met een compleet alarmsysteem werken. Losse deurdetectoren zijn vaak eenvoudig te saboteren waardoor inbrekers alsnog ongestraft hun slag kunnen slaan.

Wat kost een deurdetector?

Als je kiest voor een losse deurdetector zonder dat deze op een bestaande of nieuw te plaatsen alarmsysteem moet worden aangesloten, ben je vaak maar enkele euro’s tot enkele tientjes kwijt. Zoals gezegd is dan echter de kans op sabotage en dergelijke wel navenant groter dan wanneer er een degelijke deurdetector wordt geplaatst en op de alarminstallatie wordt aangesloten. Je gaat in het geval van de laatst genoemde detectoren al snel richting de 150 euro.

Wat kost een alarmsysteem voor jouw huis, winkel of kantoorpand?

Vraag gratis meerdere offertes op bij lokale alarmspecialisten en vergelijk het aanbod. Zo kun je besparen op de aanschafkosten en krijg je een goed beeld van de mogelijkheden. Deze dienst is gratis en vrijblijvend.