De website www.alarmwijzer.nl maakt gebruik van cookies. Kom hier meer te weten over ons cookiebeleid.

Brandbeveiliging

Samen met inbraak is brand een van de grootste gebeurtenissen die je in je leven het liefst aan je voorbij laat gaan. Een inbraak is al vreselijk, maar dan ben je vaak ‘slechts’ een deel van je spullen en de bijbehorende herinneringen kwijt.

Bij brand ben je in sommige gevallen echter je hele huis kwijt, inclusief alle spullen die er in stonden. Om dat te voorkomen of in ieder geval het risico daarop zo ver als mogelijk in te perken, is het belangrijk om over goede brandbeveiliging te beschikken. Maar hoe doe je dat eigenlijk, jezelf beschermen tegen brand? We leggen de opties hieronder kort uit!

Preventief

Allereerst geldt zeker bij brand het adagium dat voorkomen altijd beter is dan genezen. Brand moet je dus eigenlijk koste wat kost zien te voorkomen, dat blijft oneindig veel beter dan het snel blussen van een brand. Zorg dus altijd voor een goede brandveiligheid in de woning en op de zaak zodat de kans op brand al zo klein mogelijk is. Wanneer dat in orde is kun je overgaan tot goede reactieve maatregelen, maar die hebben weinig zin als de preventie niet op orde is.

Reactief

Als je er alles aan hebt gedaan om brand te voorkomen, kun je overgaan tot de reactieve mogelijkheden. Wanneer de brand eenmaal is uitgebroken, zul je er alles aan moeten doen om zo snel mogelijk de brand te ontdekken; zo snel mogelijk die brand in de kiem te smoren en zo snel mogelijk de brandweer op de hoogte stellen. Dat zijn dus drie verschillende doelen die alle drie hun specifieke aanpak vereisen. Je zult dus moeten zorgen voor kwalitatief goede brandmelders zodat je een eventuele brand vrijwel direct kunt ontdekken, kwalitatief goede sprinklers of brandblussers en eventueel een directe verbinding met de alarmcentrale zodat de brandweer bij onraad direct op de hoogte wordt gebracht.

Wat kost brandbeveiliging voor jouw huis, winkel of kantoorpand?

Vraag gratis meerdere offertes op bij lokale alarmspecialisten en vergelijk het aanbod. Zo kun je besparen op de aanschafkosten en krijg je een goed beeld van de mogelijkheden. Deze dienst is gratis en vrijblijvend.

Als we het over brandbeveiliging hebben dan denk je misschien direct aan een grote brand in een bedrijfspand of in een woning. We hebben het eigenlijk allemaal wel eens gezien op het nieuws of in het echt. Een grote brand verwoest een woning helemaal. Het is ongelooflijk hoe snel het vuur om zich heen kan grijpen. Het is daarom slim om te kiezen voor een brandbeveiliging om zo sneller te kunnen ingrijpen.

Enkele brandbeveiliging producten

Er zijn een groot aantal brandbeveiliging producten waar je voor kunt kiezen. Denk bijvoorbeeld aan een absorbenten- en wegdekreiniging, automatische blusinstallaties, brandblussers, brandslanghaspels en werkhaspels, blusdekens, brandweermaterialen, EHBO-materialen, haspelkasten, impregneermiddelen, bedrijfsnood-, ontruimings- en calamiteitenplannen, ontruimingsplattegronden en –tekeningen, persoonlijke beschermingsmiddelen, ladders en trappen, noodverlichting en ook de watervoerende armaturen.

Garantieregeling

Als je ervoor kiest om een brandbeveiliging te nemen dan is het vaak een serieuze investering. Het is daarom slim om te kijken naar de garantieregeling. Ontdek de mogelijkheden en de manieren om een goede brandbeveiliging aan te schaffen voor een goede prijs en een uitstekende kwaliteit. Een teken van een goede brandbeveiliging is een goede garantie. Zo een regeling zegt immers veel over de kwaliteit. Als een garantieregeling niet goed is, dan mag je ook minder verwachten van de kwaliteit.

Hoe ontdek je welke garantieregeling er geldt?

Door meerdere offertes op te vragen van aanbieders van brandbeveiliging is het mogelijk om een goed beeld van de prijzen te krijgen van de verschillende systemen. Daarnaast kun je ook volop informatie opvragen over de garantieregeling. Door dit in één keer te doen en ook nog volop informatie te krijgen over de opties en kwaliteit is het mogelijk om een goede vergelijking te maken. Hierna kun je een goede keuze maken.

Waarom een garantieregeling belangrijk is?

Als je een goed brandbeveiliging systeem gaat aanschaffen dan is het belangrijk om ook te letten op de garantie. Je wilt natuurlijk niet veel geld uitgeven aan een brandbeveiliging systeem om na een jaar alweer een nieuwe te gaan kopen of om een grote reparatie uit te voeren. Met een goede garantieregeling is dit allemaal te voorkomen. En dat is natuurlijk wel een groot voordeel.

Kosten tarieven

Als je een keuze wilt gaan maken voor een brandbeveiliging systeem dan is het natuurlijk goed om op een aantal zaken te letten. Zo is het belangrijk om op de kwaliteit te letten. Als het systeem natuurlijk niet naar behoren werkt dan is het beter om naar een ander systeem te kijken. Daarnaast zijn de kosten een punt om op te letten. Let ook op de garantie en de service die je krijgt. Dit zal echter vaak in verhouding met de prijs gebeuren.

Hoe hoog zijn de kosten?

Als je een brandbeveiliging systeem hebt dan is het belangrijk om te weten of je het systeem laat aansluiten op een centrale of niet. Als dit het geval is dan zal je iedere maand kosten maken om een aansluiting en service te krijgen van deze centrale. Natuurlijk is het ook belangrijk om te weten wat de aanschafkosten zijn. Er zijn hele goedkope brandbeveiliging systemen. Je kunt immers beginnen met een systeem wat alleen een brandalarm heeft. Ook is het slim om te kijken naar wat je precies nodig hebt om zo een offerte te kunnen aanvragen bij meerdere brandbeveiliging bedrijven.

Een offerte aanvragen om de kosten te ontdekken?

Het is goed om offertes op te vragen bij verschillende alarmspecialisten. Het is interessant om te ontdekken hoe de prijzen sterk verschillen van bedrijf tot bedrijf en van systeem tot systeem. Vraag daarom zoveel als mogelijk offertes op om een goed beeld van de mogelijkheden en de kosten te krijgen.

Wat kost brandbeveiliging voor jouw huis, winkel of kantoorpand?

Vraag gratis meerdere offertes op bij lokale alarmspecialisten en vergelijk het aanbod. Zo kun je besparen op de aanschafkosten en krijg je een goed beeld van de mogelijkheden. Deze dienst is gratis en vrijblijvend.