De website www.alarmwijzer.nl maakt gebruik van cookies. Kom hier meer te weten over ons cookiebeleid.

Brandalarm

Een brandalarm is een onmisbaar apparaat in moderne woningen. Door brandalarmen op de juiste plekken en op de juiste wijze te bevestigen, kan de veiligheid van een woning, winkel of kantoorpand op het gebied van brandpreventie sterk vergroot worden.

Jaarlijks sterven er wereldwijd talloze mensen door brand, waarvan veel gevallen simpel voorkomen zouden kunnen worden wanneer de brand eerder ontdekt zou worden. Laat dit jou niet gebeuren en zorg dus voor kwalitatief goede en vooral op de juiste wijze bevestigde brandalarmen.

Waar koop je een goed brandalarm?

Vaak kun je bij de lokale bouwmarkt kwalitatief goede en relatief goedkope brandalarmen op de kop tikken. Laat je dan ook niet verleiden om een goedkoop exemplaar aan te schaffen. Vaak wordt hierbij linksom of rechtsom bezuinigd op de apparatuur waardoor de brandmelder lang niet altijd goed te vertrouwen is. Vaak zit hierbij al een batterij inbegrepen die een lange periode, doorgaans zo een tien jaar, mee gaat. Dankzij deze hoge levensduur kost een brandalarm enkele euro’s per alarm per jaar, waardoor je voor een lage prijs de veiligheid sterk kunt verhogen.

Waar moet ik een brandalarm bevestigen?

Zorg dat in ieder geval op elke verdieping een brandalarm aanwezig is. Bij voorkeur zorg je ervoor dat er in elke ruimte waar je doorheen moet om de woning te ontvluchten een brandalarm aanwezig is, plus in alle ruimten waar brand zou kunnen ontstaan (zoals een schuurtje met een wasdroger, een zolder met een CV ketel) en alle slaapkamers. In de badkamer hoeft in verband met de hoge luchtvochtigheid geen brandalarm bevestigd te worden; een brandalarm zal in deze ruimte snel stuk kunnen gaan of een vals alarm kunnen geven.

Wat kost een brandalarm?

Vraag gratis meerdere offertes op bij lokale alarmspecialisten en vergelijk het aanbod. Zo kun je besparen op de aanschafkosten en krijg je een goed beeld van de mogelijkheden. Deze dienst is gratis en vrijblijvend.